Aldy Shah On

Pernah dengar Tree Top Walk kat Kulim kedah tak? atau lebih tepat dan benar kat Sedim.
meh nak story sikit, Tree To Walk kat sedim adalah titian yang terpanjang didunia dengan
panjangnya 950 meter dan tingginya 50 meter dari tanah. Kemarin baru jer Kembara Merdeka
diadakan kat Sedim, jom usha2 apa yang berlaku dan apa yang ada kat Sedim nieyh.


5..4..3..2..1..
ceewah.. akak mana lak yang perform untuk opening story kat sedim nieyh? 
jeng..jeng..jeng... before kita sampai Sedim kena larh snap snap kat dalam bas dulu...
....................................................................................................................................................
Ramaikan? kalau tak nampak makna nyer rabun! kuang23, opss, terlebih sudaa...
okeyh peserta yang sertai program ke Tree To Walk kira cam satu malaysia. Sume ada.
....................................................................................................................................................
Eh eh, mai dari mana nieyh, hah, tetibe dpat idea, aku nak gelar dorang nieyh sebagai 
princess behind white paper, kihkihkih... sory yea dik, sapa sruh pose camtue.
....................................................................................................................................................
Eh eh, huhu sape lar yang snap gambar aku nieyh,tengah syok layan lagu gne earfone
yang rosak sebelah, cam model handfone pown ada gark (perasan tahap 5)
....................................................................................................................................................

Berjela2 story dalam bas, agak membowink kan plak duk tunjuk pic dalam bas, meh, nak 
tunjuk pic kat Kampung Lindungan Raja, eh betul ker yang aku tulis nie,ha..betul la...
....................................................................................................................................................
Sempat bergambar sebagai kenang-kenangan kat kampung nieyh, kat belakang tue ada 
dye tulis Kampung Lindungan Raja. cam tak ramai lak,ada yang tak bergambar ker?
....................................................................................................................................................
Haa.. yang nieyh tempat Raja tinggal, kalau tak silap aku umah nieyh kepunyaan 
penghulu kampung, apa ada dalam umah tue? jom terjah sama-sama, jangan terkejut sudaa.
....................................................................................................................................................

Ini antara sumber maklumat yang digantung dalam umah tadik, ada sorang member aku nie 
dye buat tak kenal dengan Tunku Abdul Rahman, ish3... tampaq pala ang kang! opss...
....................................................................................................................................................

Selamat...pengantin baru.. chopp! buang tabiat ke apa tetibe kuar lagu pengantin baru, hehe
makcik yang jadi tourist guide tak bergaji utk kitorang cakap katil ni untuk pengantin baru.
....................................................................................................................................................

Dah setel kat Kampung Lindungan Raja, perjalann diteruskan lagik menuju ke Tree Top Walk, Sedim dengan menaiki bas Vvip Poly, ceewaah, ayat yang penuh bergaya, hahaha, :P
....................................................................................................................................................

Cewah.. my fren tuh, siap peace no emo lagik,(peace no war tak sesuai lorh untuk story nie) kuikui, actually time nie silap masuk jalan taw, kalu tak caya jom ke pic yang seterusnya.
....................................................................................................................................................

Ha.. jalan yang dilalui tadi telah ditutup, so terpaksa patah balik naik  jalan yang kat 
atas bukit tue, bas plak takleyh masuk, so terpaksa larh jalan kaki, tak lar jauh sangat.
....................................................................................................................................................
Omg! who's this? konpius ea apa kaitan dorang nie dengan story Tree Top Walk nih,
saja jer nak taruk pic dorang kasi meriah sikit blog aku nih, haha(takde niat tersembunyi)
....................................................................................................................................................

Aisey...ada lagik pic aku? nie sape yang snap nih, nak belanja lunch sebab tomei gark
selipar aku yang warna puteh tue, hehe (Bulan pose, so tak jadik blanja lunch) i like this!
....................................................................................................................................................
Gigih berusaha dorang nie mendaki untuk sampai ke kemuncak, hahaha, what eva lorh, 
tak penat ke bang? puasa ke tak tue? jangan jawab! tak mau taw, lalalala... ngee~...
....................................................................................................................................................

Penat jugak larh berjalan kaki sebab bulan pose larh katakan, rasa cam nak cabut 
pown ada gark signboard nieyh, dan nak digantikan dengan ayat " Kenderaan sahaja"!!
....................................................................................................................................................
Finally sampai kat atas tue juga akhirnya, huh! ilang seliter dua peluh dalam badan
sekarang time taklimat dulu before naik titian tree top walk tuh. dengar betul2 okeyh!
....................................................................................................................................................
Ye ye... finally dapat gark naik tree top walk! fantastik dowh! very excitement lorh!
masa first time naik tue ada gark rasa gayat sikit tapi tak lerh teruk sangat, best woo...
....................................................................................................................................................
bayangkan kitorang jalan 950 meter, permandangan alam flora yang syok lorh,bukan
senang nak datang tempat sebegini selalu, jalan..jalan... sambil amik angin, lalalala...
....................................................................................................................................................
Last pic bergambar ramai-ramai, huhu, nampak tak? cam blur jer kan, snap gune hanfone mahal tapi photoghraper lpe zoom, kuang3... takpe, janji gambar nieyh mahal, ada nak beli?
....................................................................................................................................................
camna kengkawan? sume pic elok2 jer kan, meh nak bagik satu dua pic yang boleh 
timbulkan kotroversi kat planet selain bumi, asyik gambar yang cantik jer, nie gambar pew?
....................................................................................................................................................
Hah, yang nie baru jer lepas ponteng sekolah, dorang yg kata lerh, sebagai blogger 
yang mereng mesti amik pic.tue r spe suruh bawak beg, kan dah masuk blog.hehehe...

Itu jela story yang berjela-jela tapi tak larh sepanjang titian Tree Top Walk kat Sedim tue,
yang tue terpanjang kat dunia, story aku nieyh terpanjang kat kampung siswa siswi jer
(Kamsis) ngee~... kepada korang yang join Kembara Merdeka kemarin, jangan lupe yer
comment pic kat fesbuk, more foto also can see at photo gallery, klik jer kat sini, mudah kan...