Aldy Shah On

Seharian menyelongkar lappy yang makin hari makin slow, maybe terlalu banyak sangat
video musik,huhu,makin hari makin banyak plak aku dolod video musik  korean  nih, well
as long dapat dolod,kita dolod lar banyak2, tak gitu? untuk download  video  &  lagu  aku
kena guna browser yang paling aku tak suka, iaitu internet  explorer, perghh... slow  siott!
browser  pilihan  utama  aku  semestinya Google Chrome ,  before this  aku  selalu  guna 

Mozilla Firefox, but bila dah mula guna Google Chrome yang laju  gile tuh, almost  semua
aktiviti online aku guna browser nih, nak on9 fesbuk, blogging & surf tenet. So meh rapat2 
adik & abang, erk, akak2 pon nak join jugak? hah! boleh3... meh dekat2  nak  share  ilmu
yang berguna untuk  anda yang  memang suka surf  tenet nih, yang kaki2  fesbuk  tue lagi
elok & kena taw pasal menda nih, pasti  ramai  yang  on9  fesbuk  guna  Internet  Explorer 

kan ?  browser nie   berada pada  tangga  pertama dekat dunia  ( browser  paling banyak 
digunapakai) pelik juga  tuh sebab  browser  ni  tak lar  laju  sangat,  (pendapat  peribadi)
so hari ni aku baru tahu something pasal Internet Explorer nih. rupanya ia ada  versi  beta 
yg  mana versi beta ni hampir menyerupai Google Chrome,maybe adik beradik,pertama
kali nak dolod yang beta nih memang susah sikit, tapi bila dah siap dolod & install pergh!

terkejut gua bro... sebab hampir sama dengan google chrome, well  pada  yang  reti nak 
set up dye punyer toolbar (walaupun senang) memang syok larh,  tapi pada  yang kurang 
suka explore tue @  malas,  just  nak  guna  jer  agak  boring  dan  anda  tidak  akan  tahu keistimewaan  nya  larh, so far  aku aku  memang suka juga tapi  hanya  digunakan  untuk 
kerja2 dolod jela, maklum  saja  aku  punyer  Google Chrome pun versi Beta,  yang mana

setakat ni masih berada pada tahap  yang  sangat  memuaskan,  bagi  anda  yang  masih 
guna  Internet Explorer 7 atau 8 tolong lar bertukar ke Internet Exporer 9  atau kalau berani 
boleh la mencuba yang Internet Explorer 9 Beta, tapi susah sikit nak cari web  yang betul2 selamat untuk  dolod,  rajin2  kan jari anda ok,  but  kat  sini  aku  sediakan  link  web  yang 
selamat   untuk download   KLIK SINI UNTUK INTERNET EXPLORER 9 BETA try r klik.

Bila dah bukak web tu, apa yang anda perlu lakukan ialah pilih  bahasa pilihan, kena tahu 
juga yang bahasa melayu takda yea, so pilih lar bahsa Inggeris, atau suka hati lar nak pilih bahasa yang anda paham.Kemudiannya klik  download, akan keluar lar pastu,  tunggu jer
sampai habis install then restart komputer @ laptop anda.Explore lar apa yang patut bagi membiasakan  diri  dengan browser ni. Selamat  menggunakan  Internet  Explorer 9 Beta.