Aldy Shah On

Hey disana...Dah minum? sedar tak korang selalu tanya korang punyer pakwe, makwe, kengkawan soklan camni "U dh mam?" chewah..manja2 ala Paris Hiltton gitu! nyampah i taw..lalala, erk,chop seketika, nmpaknya ada yg kekampungan coz xtaw ape itu "mam", takpe2, Abg Aldy comel awak nih explain kan yea..Abg Aldy awk pown kekampungan gak, (yea kowt), erk, lebih detail ke villagesan.Mamposs aku kena attack ngn org2 kampung jap lagik,(Sowie@sorry lorry).

Back to my main story td,apa kata pasni korg selalu tanya gegurl, or boboi korg tue soklan camni "u dh minum?" klau jawapnnya is not, please lar xyah blanja minum please...paham sgt korang mesti nk belanja air yg sejuk2,means air yg ada ais lorh!.sbb ape aku kata camtu? jeles ke? marah kew? nak join sekaki ker?----> No! sbb actually minuman ber ais ada banyak keburukkannya, meh rapat2 nk story meh! Opss, terbatal air semayang aku, jarakkan sedikit yea..

Taw tak yg air sejuk@ air berais ni ada keburukkannya, dikatakan dpt menyebabkan serangan sakit jantung, walaupown xde kajian sainstifik tp klau ikut lojik mmg ada kaitan jugak sebab air sejuk nih dapat perlahankan proses penghadaman,tp menda nie tiada kajian yg sainstifik lagik so far yea..jgn cakap Aldy Shah bikin fakta yg auta plak, karate kan jap lagik, Opps, ganas plak, hahaha.

Korang sume disarankan minum 5 gelas air kosong utk kerana ikut kajian kat US, anda yg minum at least 5 gelas air kosong sehari dapat kurangkan kematian akibat sakit jantung.Hah! elok lar tue, korang sihat Aldy Shah pown suka,kan3? utk gegurl plak, elakkan minum minuman berais pada usia sekarang nie(remaja) sebab ble korang dh masuk umo 40 nanti mcm2 lar sakit dtg, kesan dari amalam minum minuman yg kaya dengan ais nih.kulit pown akan kering dan kusam! err..itu untuk lelaki jugak yea.(^_^)v

Penat membebel cam org tua nih, sekarang aku nk share ngn korang sume beberapa rahsia air sejuk dah ais,atau seumpama dengannya, tak semestinya ais tue x elok, tp ada jugak kebaikkan mahupon keburukan, check it out yeah!:

1. Ais amat diperlukan oleh atlet ketika mendapat kecederaan yg tak disangka2,lebam2 tuh dpt disurutkan melalui penggunaan ais, betul kan, penting tue...

2. Ais atau air sejuk dapat kembalikan memori atau sifat pelupa yg keterlaluan, xtaw lar nk guna camna,ketuk kepala ngn ais yg bosar tue kowt..guna tukul boleh? xtaw3..klau nk taw sila try, but pelease using tukul plastik adik2 korang yg baby tuh yea, yg ader bunyi2 cumil tuh!

3. Air sejuk juga dikatakan amat ditakuti oleh pesakit yg mengalami ganguan jin, Aisey, korang ingat manusia jer takut kat air sejuk, Jin pown takut taw, ish! ngeri kowt...

Selain tue klau anda nak jaga kesihatan, leyh tidur dalam udara yg sejuk dan berselimut untuk panaskan badan, dengan nih leyh jaga kesihatan utk jangka masa panjang and pendek, tapi tak sure la plak dari segi ape, pandai2 r google jap lagik yea..korang kan rajin google2 nih!

Senyum...
Ketawa...
Aucakk!..Bye3...