Aldy Shah On

"Penatnya hari ni, ya Allah..penatnya..."
"Susahnya kerja nih,ya Allah, susahnya,aku tak nak r buat nih..."
"Mengantoknya..Allah..nape ngantok sangat nih!"

Itu antara keluhan yang sering kali singgah kat telinga Aldy Shah, actually bagi saya ini antara keluhan yang remeh tapi meloyakan tekak,seyes! kalau tak tekak anda, ia mungkin tekak Aldy Shah!, sebelum panjang berjela aku menulis,nak mintak maaf lar klau ada yang akan marah, i know, ramai yg ske mengeluh termasuk Aldy Shah,tapi pernah ke saya mengeluh depan korang? tak kan? kecuali menda tue mmg seyes tahap gaban! tapi sejauh mana menda2 seyes mempengaruhi Aldy Shah? haha, aku mmg susah nk jadik seyes..

Lately new staff start keje kat tempat Li saya, so sebagai orang yg lebih senior,kena lar ajar cik adek sorang tue..Haha, giler perasan aku ble boss sruh ajar apa yg patut cik adek sorang tue, hoho, aku bukannya pandai sangat nak ajar,so dah dapat lampu ijau tue kan, aku apa lagik, mula lar mengajar apa yg patut, mula2 ok, tapi masuk ari kedua dye boleh selamba jer cakap " dah lupa yg semalam" ssh nk ingat!

Aldy Shah kan penyabar orangnya..haha, giler! aku perasan lagik, ok..apa slahnya, this is my blog, so angkat r bakul sendrik, sebab takde sape nak angkat.lala..ok. teruskan storynya ya.. masuk hari kedua, new staff tue nk letak jawatan sudaa..sebab tak mau belajar then dye cakap susah n beribu alasan dye bagik,opss.bukan beribu, kita  bagik less sikit yea..berpuloh-puluh alasan..nice words!

Saban hari macam2 keluhan kuar dari mulut pompuan tue..ish3..ble dye mngeluh then pandang Aldy Shah, aku apa lagik, wat r senyum2 comel ala2 panda..(Mata saya lebam lately sebab minum air banyak ble tido kowt) Boleh tak korang bayangkan setiap keluhan akan kuar nama Tuhan, ish! klau ikutkan lojik menda2 keluhan tue suma berpunca dari diri sendiri..cam tak bersyukur la plak dengan nikmat dan Rahmat dari Tuhan..(Rahmat tue bukan nama orang yea..jgn marah pakcik Rahmat sayang...Opsss! did it again,lalala)

Saya mmg tak kan marah awak depan2, sebab saya taw manusia tak perfect, thats why saya tak ske marah..sebab nobody perfect, nampak perfect je boleh lar...tak guna marah2 yea? so..tak marah..cuma luahkan segalanya kat blog..ok..sedikit jer, mana bleh panjang2 berjela nnti orang komplen..hahah,merapu itu satu bakat yea..i like merapu n ikan kerapu..kesah? jangan marah..nanti cepat tua..

Moralnya disini saya nak berpesan kat Aldy Shah,dan korang2 sume..jangan lar mengeluh panjang2 berjela depan orang laen, dorang tak ingin pon dngar,jangan buat orang lain rasa dunia nie tak bermakna sebabkan keluhan anda..jangan susahkan oarng laen, tak pasal2 oarng laen tensiaon sebab anda banyak mengeluh, tak mustahil oarang tue akan mengeluh pasal anda yg mmg kuat mengeluh...jangan slahkan Tuhan ok...Bersyukur lar dengan kurniaan yg kita dpat dari ALLAH yang Maha ESA...

Senyum...
Ketawa...
Aucakk!..Bye3...